Under denna fliken,kommer det fyllas på med nyheter. 
Håll utkik.  
Gokväll kära trollingvänner.

 

Blekinge Trollingfestival är inställd 2021 pga Covid-19 och rådande samhällssituation.

 

I Samråd med Sölvesborgs kommun och  Nogersunds gästhamns-förening  har vi beslutat att skjuta fram Blekinges arrangerade Trollingfestival till 2022. Vi siktar på att då kunna genomföra evenemanget med pompa och ståt.

Ni som är antagna till tävlingen behåller er plats.

Hamnen är inte på något sätt stängd, så det är fullt möjligt att utanför den organiserade tävlingen besöka Nogersund under aktuella dagar.

För er som besöker gästhamnen vill vi uppmana till att hålla avstånd för att undvika smittspridning.

 

 

Skärpta regionala råd i Blekinge

Utöver Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd gäller från och med den 19 april 2021 följande skärpta råd i Blekinge:

En mycket skarp uppmaning riktas till allmänheten att inte umgås med andra än de man bor tillsammans med, och att inte träffa andra än de man måste träffa i skolan eller på arbetsplatsen. Arbeta på distans i möjligaste mån.

Blekinges kommuner håller sina idrottsanläggningar stängda för all verksamhet riktad till personer som fyllt 19 år. Det gäller såväl inomhus- som utomhusverksamhet.

En vädjan till privata och föreningsägda anläggningar att begränsa tillgängligheten till idrottsanläggningar mer än vad pandemilagen tillåter.

All träning för vuxna bör ske enskilt utomhus.

Personer som arbetar fysiskt på plats på arbetsplatser där utbrott av covid-19 förekommer kan vara på jobbet, men bör i så stor utsträckning som möjligt undvika att vistas i samhället. Gå och handla när du behöver, men besök inte platser där människor samlas när det inte är nödvändigt

Mycket glädjande har festivalen fått en huvudsponsor :

sölvesborg-mjällby sparbank